Over ons

Parmentier Autobus NV streeft ernaar om haar maatschappelijke taak van collectief personenvervoer zo efficiënt en zo geëngageerd mogelijk uit te voeren. We hebben als doel voor ogen een gezond en duurzaam bedrijf met een positieve invloed op korte en lange termijn, zowel op de bedrijfsomgeving, het personeel als alle stakeholders van Parmentier Autobus NV.

Visie

Parmentier Autobus NV is overtuigd dat collectief personenvervoer een belangrijke bijdrage kan leveren aan de mobiliteit. In de sterk verstedelijkte regio Vlaanderen is collectief personenvervoer een belangrijke schakel in het verduurzamen van mobiliteit. Parmentier Autobus wil voornamelijk binnen een B2B –context mee bouwen aan een duurzame en veilige mobiliteit.

Historiek

Gestart als gemengd busbedrijf met schooltransport, geregeld vervoer en ongeregeld vervoer.

Overgang gemengd busbedrijf naar geregeld busvervoer in onderaanneming voor VVM/ De Lijn in de Regio Waregem, Kortrijk, Gent en Oudenaarde.

Meer info over De Lijn

Parmentier Autobus werd opgericht door Daniel Parmentier op 2 juli 1928. Samen met vader Alois wordt een vaste lijn tussen Kortrijk en Waregem uitgebaat met een Chevrolet waar plaats is voor 18 passagiers. Begin jaren 30 verhuist de firma van Gullegem naar Sint-Eloois-Vijve in Waregem. Daniel bouwt een ‘garage Américain’ en wordt ook de verdeler van de Miesse-Chassis. Vanaf 1934 rijdt de firma voor de NMBS de vaste lijn Kortrijk – Waregem - Deinze.

Eind jaren 50 wordt een nieuwe stelplaats in Sint-Eloois-Vijve in gebruik genomen, een unieke constructie door een zeer grote metalen overspanning.

Na de oprichting door Daniel Parmentier werd het bedrijf vervolgens verdergezet door Guido Vlieghe in 1982 en door Stefan Meersseman in 2010.

Vanaf 1998 rijdt Parmentier Autobus door tot regio Gent.

In 2013 wordt de eerste maal het Charter voor Duurzaam ondernemen getekend.


Parmentier Autobus is eveneens al jarenlang actief en trots lid van de beroepsfederatie FBAA te Brussel en Busworld - BAAV te Roeselare.

Contact

Gentseweg 583
8793 Sint-Eloois-Vijve (Waregem)
T 056 60 19 34 - F 056 61 41 65

Bel
Privacybeleid

Deze website maakt gebruik van cookies, waarbij o.a. bezoekersstatistieken gemeten worden. Meer info

Cookies toestaan