Over ons

Parmentier Autobus is een familiaal busbedrijf opgestart in 1928 door Daniel Parmentier. De hoofdactiviteit ligt in het geregeld collectief personenvervoer als private uitbater voor VVM/De Lijn.

Parmentier Autobus nv streeft ernaar om haar maatschappelijke taak van collectief personenvervoer zo efficiënt en zo geëngageerd mogelijk uit te voeren. We hebben als doel voor ogen een gezond en duurzaam bedrijf met een positieve invloed op korte en lange termijn, zowel op de bedrijfsomgeving, het personeel als alle stakeholders van Parmentier Autobus nv.

Historiek

Parmentier Autobus is jarenlang vooral actief geweest in het toerisme en daarna als gemengd busbedrijf met schooltransport, geregeld vervoer en ongeregeld vervoer. Vele scholen en verenigingen uit het Waregemse hebben beroep gedaan op de autocars van oprichter Daniel Parmentier.

Vanaf de jaren ‘90 was er een overgang van gemengd busbedrijf naar uitsluitend geregeld vervoer in onderaanneming van De Lijn in de Regio Waregem, Kortrijk, Gent en Oudenaarde.

Meer info over De Lijn

Parmentier Autobus werd opgericht in 1928 door Daniel Parmentier, vervolgens verdergezet door Guido Vlieghe in 1982 en door Stefan Meersseman vanaf 2010.

Meer dan 30 chauffeurs zijn op dit ogenblik in dienst en verzorgen dagelijks een veilig en zo efficiënt mogelijk transport van elke passagier.

In 2013 ondertekende Parmentier Autobus het charter voor duurzaam ondernemen.


Parmentier Autobus is eveneens al jarenlang actief en trots lid van de beroepsfederatie FBAA te Brussel en Busworld - BAAV te Roeselare.

Wist u trouwens dat één 12m - bus de plaats van wel 30 auto's vervangt? Kijk op busandcoach.travel voor meer info over de meest duurzame manier van personentransport.

Contact

Gentseweg 583
8793 Sint-Eloois-Vijve (Waregem)
T 056 60 19 34 - F 056 61 41 65

Bel